Werken bij

Word jij onze nieuwe collega?

Werken bij

Het Christiaan Huygens College heeft een passie voor onderwijs. Deze passie is zichtbaar op onze drie scholen, is voelbaar in de lessen die we geven en is meetbaar in de motivatie van onze medewerkers.
Pas jij bij het Christaan Huygens College? Wél als je je herkent in de beschrijvingen hieronder!

Je ontwikkelt jezelf

Blijvend in ontwikkeling zijn: dat vinden wij belangrijk. En ontwikkelen begint met reflecteren op jezelf. Na een les, een overleg, een gesprek in de teamkamer of een ontmoeting in de wandelgangen. Je bent je bewust van je eigen gedrag en wat dat doet met een ander. Hoe? Met hulp van je eigen kritische blik en feedback van leerlingen en collega’s. Na reflectie pas je je handelen aan, op een manier die bij jou past. Eventueel met ondersteuning van anderen. En met ruimte om fouten te maken, want bij een leerproces horen dingen die niet meteen goed gaan. Zo groei je continu. Binnen je eigen vakgebied én als persoon. Want leren is nooit klaar. Dat geldt voor onze leerlingen én voor onszelf.

Je voelt je verantwoordelijk
Je hebt je doelen scherp. Of het nu gaat om resultaten van leerlingen, een veilig leef- en leerklimaat in de school, je eigen loopbaan of een goede balans tussen werk en privé. Daarbij heb je oog voor eigen kwaliteiten en valkuilen, en weet je waar je grenzen liggen. Je herkent en benoemt mogelijke hobbels op de weg en denkt proactief na over oorzaken en oplossingen. Dat doe je met een analyserende blik en vanuit een positieve instelling. Wat is er aan de hand? Hoe zorg ik voor verbetering? Welke rol kan ik zelf pakken? En wat heb ik nodig van anderen? Want natuurlijk ondersteunen we jou waar nodig. Maar in de eerste plaats ben je zelf aan zet!

Je doet het samen
Natuurlijk ben jij goed in wat je doet. Maar samen kom je nóg verder. Omdat je dingen vanuit meerdere invalshoeken ziet, elkaars kwaliteiten kunt benutten en van elkaar kunt leren. We zeggen niet voor niets: 1 + 1 = 3! Door nieuwsgierig te zijn naar de ander en open te staan voor verschillen, vullen we elkaar aan. En ontdekken we nog meer mogelijkheden om onze leerlingen verder te brengen. Sterker nog: we kunnen niet zonder elkaar. Samen vormen we één gemeenschap. Dus houd je je aan afspraken en draag je eenheid uit. Collega’s herinner je eraan om hetzelfde te doen. Zo gaan we samen voor het grote geheel: een school om trots op te zijn!

 

 

Passie voor onderwijs


Huygens Lyceum
Rachmaninowlaan 2
5653 AT Eindhoven
040 - 251 62 21
info@huygenslyceum.nl
www.huygenslyceum.nl

Frits Philips
Avignonlaan 1
5627 GA Eindhoven
040 - 241 28 44
info@fritsphilips.eu
www.fritsphilips.eu

Olympia
Botenlaan 38
5652 CA Eindhoven
040 - 251 96 52
loc.oly@huygenscollege.nl
www.olympiadatzijnwij.nl
Christiaan Huygens College valt juridisch onder de Stichting Eindhovens Christelijk Voortgezet Onderwijs -  Privacy -  Responsible disclosure